Vi har fået væglus, så der skal iværksættes bekæmpelse af væggelus med det samme. Så vi skal have fundet et godt firma, der kan forestå behandling på en diskret og autoriseret metode. Jeg har hørt om flere, der selv vil bekæmpe dem.

Men det er ikke gået så godt, da man har haft langt længere tid, end man havde kunnet forestille sig. Min kone går rigtig meget op i hygiejne – og specielt den senere tid, hvor vi fik konstateret vækkelus. Vi bor i en andelsbolig, så det har været det store samtaleemne i opgangen de sidste par uger. Først fik vi at vide, at vi skulle vaske al vores tøj og sengetøj, inden skadedyrsbekæmpelse kunne komme i gang med at bekæmpe vores væggelus.

Symptomer på væggelus?

Det var vores nabo, der fandt de første tegn på væggelus symptomer. Han havde nogle symptomer på arme og ben, der umuligt kunne være loppebid eller myggestik. Det er jo vinter udenfor, og mig bekendt, så dør disse insekter, når det er koldt. Så derfor er det indlysende, at vi måtte se en anden vej. Vi har tit haft skadedyr i ejendommen som møl, bænkebider og sølvfisk. Men det kan man ikke sammenligne.. Boligforeningen vil normalt gerne hjælpe med skadedyr.

Men i dette tilfælde mener de, at det er noget vi selv har taget med hjem fra ferie. Så hvad koster det at få bekæmpet væggelus forespurgte vi an masse skadedyrsfirmaer. Priserne svingede meget. Men vi har lært os selv, at det vigtigste er, at vi bruger autoriseret bekæmpelse af sengelus, da det er den eneste måde vi kan sikre os en vis garanti mod, at få det gratis bekæmpet, hvis de mod forventning ikke forsvinder efter den første behandling. Vi har fundet en rigtig billig bekæmpelse af væggelus i Århus, hvor vi bor.

De kommer hurtigt ud og er virkelig dygtige. Derudover ved de alt om væg lus og deres størrelse. Vi har f.eks. lært, at selvom de hedder lus, så sidder de ikke i håret, som dem vi kender. Derimod gemmer de sig i sengen og bag billeder på væggen. Sikkert deraf navnet. På engelsk kaldes de bedbugs. Det er særdeles vigtig information, hvis er på ferie, og skal fortælle hotellet om dem, så andre gæster ikke får dem med hjem. Eller hvis man får bid af væggelus, så de kan sørge for, at man bliver flyttet, så man ikke får smitte, eller skal sove i ekskrementer, der sidder under sengen. Så flytter de al ens tøj, der bliver vasket. Så selvom man har udslæt eller bid, så skal man nok komme videre, hvis man bare vælger den rigtige metode til at komme vækkelus til livs.