Jeg er nødt til at fortælle om et rengøringsfirma, jeg er begyndt at bruge, og som jeg er helt vildt tilfreds med. Det er Aarhus Rengøringsselskab, som skal have stor ros af mig. For det kan være svært at finde en seriøs rengøringshjælp, der ved hvordan man leverer grundig rengøring her i Århus.

Jeg er så gammel, at jeg kan huske dengang, der var noget, der hed hjemmeservice. Det var en ordning, hvor staten gav et tilskud til alle, som bestilte privat rengøring og vistnok også til havearbejde og lidt håndværkerhjælp. Det er lang tid siden, så jeg kan ikke helt huske det.

På landet

Dengang boede min familie og jeg i et stort hus på landet. 320 kvadratmeter bolig og en kæmpe have plus hestefold og stald. Alt sammen noget, der krævede meget rengøring.

Jeg har altid hadet at udføre huslige pligter som rengøring. Derfor var det virkelig en led udfordring at skulle holde så mange kvadatmeter rene, især fordi mand og unger slæbte mudder, halm og jord ind ad døren dagligt, når de havde muget ud, været i folden eller lavet havearbejde.

Jeg tog et valg dengang, om at jeg ikke ville gå med konstant dårlig samvittighed over at jeg aldrig kunne nå i bund med rengøringen. Når jeg endelige syntes at NU, var der rent, så gik døren op og det næste svineri trådte ind.

Outsourcing er vejen frem

I stedet for at knokle med rengøring hele tiden, valgte vi at bruge penge på privat rengøring med tilskud fra hjemmeservice-ordningen. Det var en fantastisk idé, men det var desværre svært at finde et rengøringsfirma, jeg var tilfreds med.

Enten kom rengøringsdamen for sent – eller kom slet ikke. Nogle af dem sprang let hen over aftørring af gulvpaneler og aftørring af vindueskarme. Det irriterede mig, at jeg selv skulle gå og rydde op efter dem – så var jeg jo stadig ikke sluppet for rengøringsarbejdet.

Vi nåede at prøve mindst tre forskellige typer rengøringsfirma. Et helt stort med masser af ansatte rengøringsassistenter. De sendte en ny til at udføre vores rengøring hver eneste gang. Det vil sige, at vi aldrig fik en rutine i hvordan jeg gerne ville have udført vores families rengøringsopgaver. Det var aldrig en ensartet rengøring, vi fik fra det store rengøringsselskab.

Det andet rengøringsfirma var i mellemstørrelse, men havde det desværre med at glemme vores aftaler. Egentlig fik jeg aldrig et indtryk af deres rengøring og deres rengøringskvalitet.

Til sidst prøvede vi dengang at bruge et lille firma, som kun havde indehaveren til at gøre rent. Det var en fin rengøring, men hun fandt kort efter et andet job – og så opgav vi at købe rengøringsydelser og solgte kort efter huset.

I dag har jeg så igen et behov for rengøring og fik anbefalet at prøve Aarhus Rengøringsselskab. Det har jeg ikke fortrudt. Vores rengøringsaftale bliver overholdt helt perfekt, både med hensyn til pris, tidspunkt og hvilken form for rengøring, jeg vil have udført.

Jeg fandt kontaktoplysningerne på deres hjemmeside. Du kan også finde dem ved at klikke her Jeg talte med en, der hedder Lars, og han har vist sig at holde sit ord med alt, hvad dette rengøringsfirma har leveret til os i snart et år.