Selvom det er januar, og vi lige er kommet ind i det nye år, så holder festlighederne ikke op. Ikke i min familie. Jeg skal nemlig til fødselsdagsfest hos min kusine på næste lørdag. Hun fylder 30 og har besluttet at fejre det. Med enkelte gæster og en god middag for os. Så jeg, og min kæreste skal til middag hos hende og hendes mand. Min bror og sin egen bror kommer også. Det bliver hyggeligt. Det betyder bare, at jeg ikke er færdig med at købe gaver. Jeg skal finde en fødselsdagsgave til hende. Og jeg ved slet ikke, hvad jeg skal give hende. Vi så ikke hinanden i julen, så vi har slet ikke kunnet udveksle nyheder og tale om de gaver, vi fik.

Kender hende

Nu kender jeg hende jo sådan set ret godt, og ved, at hun sikkert har fået en masse tøj og makeup. Hun går meget op i mode. Men også i indretningen af sit hjem. Hun har en god stil. Måske er der lidt for meget design og kunsthåndværk efter min smag. Men det må være, som hun og hendes mand kan lide det.

Selv er jeg lidt mere ’rodet’ i vores hjem. Jeg har mange små ting stående på mine reoler. Ikke kun bøger. Jeg har faktisk lige fundet en god plads til den lille lykketrold, som jeg fik af min kærestes mor. Hun gav mig sådan en sød, lille nisse. Hun fortalte mig, at det er det nyeste medlem i Familien Grandam. Jeg kender godt serien og synes, de er sjove. Og hyggelige. Jeg har altid syntes godt om de der lykketrolde, men har aldrig selv haft en. Min veninde har en stor samling af dem. Hun har samlet på dem i flere år.

Familien Grandam

Tanken om lykketroldene giver mig en idé til en fødselsdagsgave til min kusine. Hun skal da have sådan en. Ikke nødvendigvis en af dem, der tilhører Familien Grandam. Man kan jo få dem i udgaver, der ikke er så julede. Måske skal jeg tage ind til isenkræmmeren og finde en. Jeg synes, at jeg kan huske, at man kan få lykketrolde der. Jeg synes faktisk, at jeg har set, at man kan få lykketrolde, der repræsenterer forskellige erhverv eller aktiviteter. Måske skal hun have den trold, der er en sygeplejerske. Hun er jo selv sygeplejerske. Den kan måske minde hende om, at hun er en heltinde, når hun hver dag passer på syge mennesker.

Travlheden

Hun taler meget om, hvor meget de har at lave i de her måneder, hvor tingene omkring Covid er ved at løbe ud af kontrol. Hendes mand er læge og har, også meget travlt. Vil de synes, at jeg gør grin med dem, hvis jeg giver hende sådan en sygeplejerske‐lykketrold? Det er ikke min mening at gøre grin med dem.
Den lille trold er tidløs, bringer glæde og fortæller noget om dem. Og så ser den rigtigt sød ud. Den er måske ikke lige helt i stil med deres hjem, men gør det noget, at der er elementer, der bryder det perfekte?