Dine drenge har fundet på et eller andet. Du kan mærke det. De har lukket sig inde på den store drengs værelse, og du kan høre, at de griner og snakker med hinanden. Det er en rar stemning. Der er ikke den der lidt kedelige atmosfære, hvor de bare sidder i hvert sit hjørne af sofaen og glor ned på deres smartphones skærm. Helt opslugt af i hver deres verden. Nej, de er sammen, de kommunikerer, og de har åbenbart et fælles projekt. Men hvilket? Hvad laver de egentlig? Din nysgerrighed er ved at brænde dig sammen. Du giver derfor, døren til værelset et hurtigt bank og åbner den. Du vil bare lige høre, om der er noget, de trænger til? Vand, en sandwich eller sådan noget?

Nysgerrig som pokker

Den ældste lukker lynhurtigt sin lap top, og de vender sig begge to imod dig. De ryster begge to på hovedet og siger nej tak. De kigger på dig. Du får det der blik, der spørger om, du ikke går igen. Du smiler til dem og spørger om, hvad de laver. De svarer sådan lidt svævende: ”Ikke noget særligt.” Ok, du lukker døren og går igen. Du så intet. Men du er sikker på, at de har et eller andet i gang. Eftermiddagen går, og du gør klar til middag. I sætter jer ved aftenbordet. Drengene er glade, men der er også noget, der trykker dem. Din mand spørger dem om, hvad de har lavet i dag. Første dag i deres sommerferie.

De fortæller, at de har besluttet at blive YouTubere. De har åbnet deres kanal, og de er ved at optage deres første video. Det sker ved hjælp af deres smartphones. Du er ikke så opmærksom på, hvad de fortæller, da din mand spørger dem om, hvad temaet for deres YouTube kanal skal være. Du tænker på din egen podcast. Den der handler om skønhed, mad og tips til husmødre. Den har lige nu 35.000 følgere, og du formår faktisk at tjene nogle penge – sådan lidt ekstra – på den.

Køb en god mikrofon

Din mand afbryder din tankerække og spørger dig, om drengene ikke kan låne din mikrofon. De har lidt problemer, når de skal lave voice-over til deres videoer. Lyden er for dårlig, synes de. Lidt fraværende siger du, at selvfølgelig kan de det. Du får først brug for den igen i næste uge. Du er lidt imponeret, over at begge dine drenge har arvet dit ’skaber-gen’. Men også glad for det. Fint at de har et projekt sammen. Fint at de prøver. Det bliver nok ikke en stor succes. Men hvem ved. Du beslutter dig for, at I skal ind til den store musikudstyrsforretning i morgen for at købe en mikrofon, der er specielt egnet til voice-over og YouTubere.

Bare en billig mikrofon. Ikke en af de dyre – det skal de have lidt mere erfaring for at kunne få. Men de skal have deres egen. Du vil forære dem én. En god en. Og du betaler naturligvis med nogle af de penge, du har tjent på din egen podcast. Heldigvis er de ret billige hos Danguitar i Grenå.