Ja, så er den ferie slut. Det nye år er begyndt. Faktisk, så er vi allerede kommet ind i rutinen: Skole, job, fritidsaktiviteter. Alt skal passes. Intet må forsømmes. Så vi har lagt os i selen: Skemaerne er blevet lagt. Arbejdsfordelingen er bestemt. Ingen kan tvivle på, hvornår det er tur til at sørge for indkøb eller madlavning. Ingen er i tvivl om, hvornår børn skal køres i skole, til fritidsaktiviteter eller bare samvær med venner eller veninder. Så: januar virker lidt stressende. Der er meget at vænne sig til. Men der er faktisk også en del timer, hvor du bare sidder helt passivt og ikke foretager dig noget som helst. Det må du indrømme. Og jeg ved også godt, at du ikke bryder dig om, at du ikke foretager dig noget.

Planlæg rejserne nu

Så mit forslag er, at du allerede nu begynder at planlægge den der påskeferie, som du har haft i tankerne. Du har meget længe gerne villet rejse til Sydeuropa for at fejre påsken dernede. Der har været lidt debat i dit sind: Skal det være en rejse til Bulgarien eller til Tyrkiet? Svaret kom sådan set helt af sig selv: Det skal ikke være en rejse til Tyrkiet eller Bulgarien. Nej, du skal finde en af de mange rejser til Grækenland, i påsken, så du kan opleve, hvordan påsken er dernede. Det er jo det, du i virkeligheden gerne har villet i ret mange år. Lige siden du mødte den der smukke pige, som stod der i restaurantens indgang med et tændt stearinlys i hånden. Hun var skøn. Smuk. Og du kunne dårligt finde ud af at komme forbi hende. Der var bare så meget smukt at se i hendes øjne. Naturligvis var forelskelsen grunden til, at du købte alle de rejser til Grækenland her, du havde råd til.

Både charterrejser og afbudsrejser

Det var charterrejser. Det var afbudsrejser. Det var alle former for billige rejser. Du skulle bare derned. Til hende. Være sammen med hende. Drømme om jeres bryllup. Og ja, hvor endte det? I blev gift. Fik stiftet en familie. Du lærte at nyde din hverdag. Du fik besked på at slappe af, når der var høje råb i familien. Og ja, du glemte alt om din danske herkomst. Blev ligesom græskdansk, hvis man kan sige det på den måde. Så der var ikke noget med at skulle finde billige flybilletter til København hver jul. Heller ikke noget med at finde billige rejser til Danmark i sommerferien.

Hvordan flyver man billigt?

Nej, det var helt omvendt: Du skulle hjælpe din danske familie med at finde billige flybilletter her til Grækenland – og så skulle du også guide dem, når de selv havde fundet et logi. Var det et ordentligt sted? Er det pengene værd? Osv. Lidt irriterende. Men ok. Du hjalp dem så godt du kunne. De har fået nogle vidunderlige rejser hertil. Men næste gang du får en forespørgsel om billige flybilletter eller billigt logi, så vil du bede dem om selv at finde det bedst mulige. Det er jo kun dem, der ved, hvad de vil have.