Her i huset indførte jeg en regel overfor mig selv indtil sidste år: Hvert år – den dag, hvor vi går over til sommertid, stiller jeg mine Shepherd hjemmesko væk. Jeg gemmer dem væk i hele sommerperioden. Faktisk frem til den dag, hvor vi går tilbage til vintertid. Jeg havde nemlig oplevet i de seneste år, at jeg egentlig ikke har brug for at gå på med hjemmesko. Jeg er faktisk også blevet opdraget til at gå med sko mindst muligt. Og den dag i dag er det stadig, det første jeg gør, når jeg kommer hjem efter at have været på arbejde eller ude at handle: Jeg smider skoene.

Bryde reglen

Men efter sommeren sidste år har jeg, virkeligt måtte bryde min regel. Jeg er ikke så sikker på, at det er sundt at rende rundt på bare fødder hele sommerperioden. Sidste år fik jeg i det mindste reddet mig nogle store forkølelser, fordi jeg gik og frøs om fødderne. Ja, det var en møgsommer med masser af regn og køligt vejr. Jeg kan huske, at jeg besluttede mig for at købe et par lækre hjemmesko til kvinder. Du ved sådan nogle af de der rigtig varme, der er lavet af lammeskind. De reddede mig da også for at få lungebetændelse. Kolde fødder dur bare ikke!

Indenfor rækkevidde

Så i år er jeg ikke så sikker på, at hjemmeskoene skal gemmes så langt væk. Jeg tror faktisk, at jeg vil beholde dem inden for nem rækkevidde. De behøver ikke at stå fremme. De skal bare være nemme at finde igen. Ingen ved jo, hvad det bliver for en sommer, vi får i år. Og det bliver sommertid om ganske få dage. Vejret er endnu ikke lunt nok til sandaler og nylakerede tånegle. Og jeg skal bare ikke nyde noget af at blive forkølet igen og skulle gå og trækkes med forkølelser hele sommeren igen.