En god grund til at få sat nye vinduer i et hus er selvfølgelig varmeregningen. Især i disse tider, hvor priserne på el og naturgas stiger og stiger. Og det er faktisk helt utroligt, hvor ofte vi ikke tænker på, at vinduesrammerne skal være godt tilsluttede til huset. Ellers trækker den kolde luft ind, og du fyrer op uden at få varmen. Jo, jeg ved godt, hvad jeg siger. Det er ikke en billig fornøjelse at få sat nye vinduer i huset – bare fordi vi er inde i en krise. Men tænk på det sådan her: For det første vil du kunne spare ret store beløb på varmeregningen. Og vi fyrer jo op i mange måneder hvert år her i landet. Vi er ikke i den samme heldige situation som dem, der bor nede ved Middelhavet, hvor de måske kun skal fyre i få måneder.

Nye vinduer øger værdien

For det andet skal du betragte en udskiftning af vinduerne som en investering. En udskiftning af vinduer vil hæve dit hus’ værdi. Det er også værd at tænke på – også selvom I ikke har nogen som helst tanker om at sælge det nu.
For det tredje, så gør du noget godt: For indeklimaet i dit hus. Og for miljøet. Jo bedre indeklimaet er i huset, desto mindre CO2 udslip skaber du. Simpelthen fordi du ikke skal bruge så meget på at varme huset op. Huset bliver simpelthen bedre til at holde på den varme luft inden for. Du fyrer med andre ord op på en effektiv måde.

Ja, tre gode argumenter for at få sat nye vinduer i huset. Selvfølgelig skal vinduerne ikke skiftes ud hvert år. Men det er slet ikke utænkeligt, at dine vinduer faktisk godt kunne blive skiftet ud, så du får alle fordelene, jeg lige har nævnt.
Prisen? Ja, det kommer jo an på mange ting. Blandt andet hvor mange vinduer der skal udskiftes. Kvaliteten af vinduerne, der skal sættes i. Fx også om der skal 2 lag glas i ruderne, eller om I vil have 3 lag.

Rationel er nok et sikkert valg

Men jeg kan sige så meget, at hvis I vil undersøge markedet lidt, så vil I ikke gå helt galt i byen, hvis I undersøger, hvilke vinduer I kan få fra Velfac eller Rationel. Det er to producenter, som er velkendte i Danmark. De er kendte for gode kvalitetsvinduer, og deres vinduer ligger absolut i en rimelig prisklasse. De to firmaer kan producere vinduer efter mål – men du kan også få vinduer i standardmål fra dem. Det kommer lidt an på, hvad du har brug for. Så vil du lave en lille undersøgelse af markedet for vinduer i Danmark, så vil jeg anbefale, at du starter med at kigge på, hvad disse to producenter kan tilbyde dig.

Specialmål på vinduer

Og ja, skulle du ville tale med dem om et særligt mål på et vindue, så er jeg sikker på, at det kan de sagtens klare. Det er bare et spørgsmål om at henvende sig til dem. De kan sikkert også anbefale montører i dit område, som de har gode erfaringer med.