Hun fik huen i dag. Og et flot 10-tal i den afsluttende mundtlige prøve. Glæden var stor. Og hendes fars stolthed kunne bare ikke skjules, da han satte studenterhuen på hendes kønne og kloge hoved. Student. Forhåbentligt den næstsidste årgang af lock down-generationen, som de kaldes. De første to år af deres gymnasietid blev jo brugt under lock down – uden gymnasiefester eller andre sociale aktiviteter, som gymnasierne ellers har tradition for. Hun skal fejres, og din søster har inviteret dig med til den lille fest for familien, som hun vil holde for sin datter. Forståeligt nok skal der også holdes en stor fest for pigens venner og veninder. Men her i løbet af den kommende weekend bliver til en lille, intim familiefest. Dejligt.

Første student

Din niece er faktisk den første i familien, der bliver student. Hun vil gerne læse videre – og det gør hendes forældre meget stolte. De er selv faglærte håndværkere, men har altid set uddannelse som en prioritet. Jo højere uddannet jo bedre, mener de. Du er måske ikke helt enig i det – men det skal du ikke tale om til festen med dem. I skal bare fejre, at deres store datter har fået en fin eksamen. Og at hun gerne vil videre. Det skal være en manifestation af, at hun er færdig med et langt kapitel i sit liv – og klar til at begynde et nyt.

Du er derfor på jagt efter en lille gave til din niece. Du vil gerne give hende noget personligt. Hun er rigtig sød og har været en engel til at springe til som babysitter for din lille dreng, når du har måttet tage en ekstra vagt. Så det skal være noget specielt, du skal finde til hende. Men hvad? Et smykke? Nej. Det er lidt malplaceret. Hendes far vil helt sikkert give hende et smykke for at vise hende, hvor stolt han er, over at hun har klaret sig godt. Du åbner derfor browseren på din telefon. Heldigvis har den en forholdsvis stor skærm, så du kan se teksten.

En Spring Copenhagen figur i træ

Du finder et site, hvor du ved, at der altid er gode gaveidéer. Og hvad ser du: Selvfølgelig sådan en lille træfigur fra Spring Copenhagen. Det er en lille studenterhue. En lille genstand, der bare kan ligge i en taske og blive taget frem og holdt i hånden. På billedet ser du, at studenterhuen har blåt bånd. Er der, er ikke noget med, at studenterhuernes bånd signalerer, hvilken gymnasial uddannelse man har taget? De skriver i beskrivelsen, at huen også kan fås med rødt bånd.

Jamen, har det noget at gøre med, at dem med blåt bånd er til drenge og dem med rødt er til piger? Det bliver du lige nødt til at undersøge. Så ind på en ny fane i Google og spørge. Du får svar. Pyh. Hun skal have en hue med rødt bånd – ikke fordi hun er en pige. Du vender tilbage til sitet, der viser produkterne fra Spring Copenhagen og køber den lille, fine hue. Du beder om, at den bliver pakket ind som gave. Derefter betaler du for den lille gave.