Din hustru fik konstateret stress. Hun fik lige pludseligt en voldsom hjertebanken, og sveden piblede frem. Du fik hende på skadestuen, fordi I var ved at gå i panik begge to. Hun blev modtaget af en sygeplejerske og blev undersøgt grundigt. EKG’et viste ikke, at der er noget galt. Hun blev på hospitalet natten over – og næste dag stod den på møde med jeres læge. Han tog nogle blodprøver, og efter få dage ringede han op og fortalte, at der er ubalance i hendes hormonproduktion. Givetvis fordi hun har presset sig selv på jobbet.

Det er stress

Hun har stress. I fik at vide, at hun skal sygemeldes i 3 måneder, og at hun skal tage den med ro. I fik også at vide, at det vil være fornuftigt, hvis I opsøger en terapeut, der er specialiseret i stressbehandling. Lige da lægen havde givet jer beskederne, syntes I, at det var lige voldsomt nok. 3 måneders sygemelding. Stressbehandling. Er det ikke lige i overkanten? I talte ikke umiddelbart om det. Men der var ligesom en fælles forståelse for, at I skulle tale om det i de efterfølgende dage. Og det gjorde I. Din hustru var bekymret for at miste sit job. 3 måneders sygemelding og fravær fra en lederstilling er ikke en god kombination. Hvad med økonomien?

Mange spørgsmål

Stressbehandling? Hvad er det – og hvad kan det gøre? I satte jer ned og begyndte at regne på indkomst og udgifter. I kan godt klare jer med din indkomst i noget tid.

I talte om stressbehandlingen og nåede frem til, at det muligvis er det bedste at gøre. Den kan jo bidrage til, at årsagen til stress bliver afdækket og dermed kan I gøre noget effektivt ved situationen. Nu efter 6 ugers stressbehandling går det meget bedre. Din hustru har været på besøg på sin arbejdsplads og har fået tilbud om at arbejde på nedsat tid, når hun er klar til det.