Så står vi her på platformen. Det er sådan et hejs, der får os op i 15. sals højde i løbet af nul komma nul. Vi skal op og pudse vinduer. Byggeriet er tæt på færdigt, og vi har fået grønt lys, for at vi kan starte med vinduerne øverst oppe. Vi – min makker og jeg – er selvfølgelig professionelle vinduespudsere. Vi har et lille firma herude på Østerbro, hvor vi efterhånden har fået ret stor succes. Både med at servicere private og erhvervskunder. Vi har bygget vores firma op – ganske stille og roligt – og vi har gjort vores kunder opmærksomme på, at vi tænker på miljøet. Det er blevet modtaget med begejstring. Det er forpligtende – og vi leder da også hele tiden efter nye løsninger, så vi kan blive endnu mere grønne og miljøvenlige. På alle fronter i vores virksomhed (og privat!). Så hvis du har brug for en vinduespudser, så søg på Google efter ”Grøn vinduespudser i Glostrup”. Det er os, du finder lige med det samme.

Renset vand

Lige nu har vi fået kørt vores specialbil hen til det sted, hvor vi skal pudse vinduerne. Den har sådan en ventil, så vi kan få det særligt rensede vand vi bruger sprøjtet på vinduerne. Det er varmt. Meget varmt. Faktisk lige omkring 70 grader varmt. Med den temperatur bliver ruderne gjort fuldkomment rene, og vi kan nemmere sørge for, at de holder sig rene. Det fungerer på den måde, at vandet ligesom lægger sig som et fint ultratyndt, filter på ruderne og derefter virker afvisende overfor snavs. Det er en ny teknologi, som vi bruger – og vi har opdaget, at vi faktisk bruger mindre vand. Vand er jo ved at blive en mangelvare. Tænk bare på hvor lidt nedbør vi har haft her i det sidste, halve år.

Vi polerer i hele København

Lige for tiden har vi som sagt travlt med at pudse vinduerne i den nye kontorbygning. Det er naturligvis en opgave, som vi håber, kan blive til en fast aftale med brugerne af bygningen. Vi må se. Bliver det til noget, så kan vi se frem til at udvide forretningen. Målet er, at vi skal blive den bedste vinduespudser i København. Hele København. Men vi tager det dag for dag. Der er ikke så meget andet at gøre. Og ja, det her med, at de har afskaffet håndværkerfradraget – eller servicefradraget – var og er jo et sår for os. Vi klarer det. Det skal vi. Men den afdeling, vi havde tænkt os at åbne på Vesterbro blev altså aflyst. Desværre. Vi havde ellers fundet kontor – og vi havde da også fået en aftale med en af vores ansatte om, at han ville tage ansvar for den afdeling. Så hvis du leder efter en vinduespudser på Vesterbro, så søg først efter ”Grøn vinduespudser”. Vi kommer gerne ud på Vesterbro.

Vi skal videre med arbejdet. Her er meget at lave i dag. Håndværkerne har haft travlt. Vi skal nå to etager i dag. 14. og 15. etage. Vi starter oppefra og arbejder ned. Holder håndværkerne tempoet, så kan vi regne med, at vi har arbejde i næste uge med. Derefter skal vi forhandle med bygningens bestyrer.