Nu er sommerferien forbi, og jeg er tilbage ved studiet på universitetet. Men selv om det ikke blev til ret meget ferie for mit vedkommende, er det alligevel lidt vemodigt, at ferien er forbi. Det hænger sammen med, at jeg har haft alle tiders gode feriejob hos en af mine forældres bekendte, som har et firma, der har specialiseret sig i alle slags print i forskellige størrelser og på forskelligt materiale.

Mit arbejde bestod i at være en slags printer-operatør, og jeg skulle sørge for at klargøre printerne til de forskellige opgaver. De store printere bliver fodret med printmedier af forskellig slags. Når der for eksempel skulle køres folieprint ud, skulle jeg sørge for at sætte en rulle med folie af typisk vinyl i printeren. I mange tilfælde var der tale om selvklæbende folie, som skulle bruges til for eksempel bannere på butiksruder. Den type ordrer havde vi mange af tidligt i ferieperioden, fordi butikkerne skulle bruge dem som udsalgsskilte i forbindelse med sommerudsalget.

Der var også mange opgaver, hvor der skulle bruges almindeligt papir som print-medie. Men papir er ikke bare papir, for det findes i forskellige kvaliteter, og det var så min opgave at sørge for at montere den rigtige papirkvalitet til den pågældende opgave.

I mange tilfælde var der tale om plakater og posters, der reklamerede for forskellige arrangementer, og i den forbindelse var det ofte en forholdsvis ringe papirkvalitet, der skulle bruges, fordi plakaterne måske kun skulle hænge i et par uger eller tre, indtil det pågældende arrangement løb af stabelen.