Hvis jeg var jer, ville jeg helt sikkert vælge en bordplade i et anerkendt komposit materiale, sagde min svigerinde, Elly, da vi sad og talte om vores forestående fornyelse af køkkenet i vores hus. Ikke nok med, at komposit i mange tilfælde er lidt billigere end de ædlere stenarter, men vælger man den rigtige type, er materialet også mere modstandsdygtig i forhold til ætsende væsker, ligesom det er mindst lige så godt til at modstå høj varme fra gryder og pander, der lige er taget af komfuret.

Min kone og jeg havde ellers talt om, at vi godt kunne tænke os en bordplade af granit, for sådan har nogle af vores venner, og de er meget tilfredse med den, fordi den kan tåle så godt som alt, ligesom den er meget nem at holde ren.

Elly holdt dog på sit, og hun fortalte, at de i det byggemarked, hvor hun arbejder, får fremstillet køkkenbordsplader i komposit efter mål, og så kan man få bordpladen fremstillet med en integreret køkkenvask, så det hele er støbt i ét stykke, så det også er nemt at gøre rent omkring køkkenvasken.

Min svigerinde havde fået os overtalt, og vi aftalte at besøge hende i byggemarkedet om et par dage. Så vil hun også vise os nogle bud på, hvad vi kan beklæde vores nye bruseniche med. Hun fortalte, at det byggemarked, hvor hun arbejder, er den største forhandler af marmor på Sjælland, så vi kan helt sikkert finde noget, der vil passe vores smag, lovede hun.