Det var en vældig diskussion, vi havde på mit arbejde i dag, efter at flere af os i aftes så en udsendelse om healing i fjernsynet. Vi kunne nu hurtigt blive enige om, at ingen af os tror på, at man kan kurere sygdomme via healing, men hvis patienten selv tror på det, kan det måske godt gavne.

Det fik os til at tale om alternative behandlingsformer generelt, og en af mine kolleger fortalte, at han faktisk havde prøvet at få en heilpraktiker behandling, da han for nogle år siden boede i Tyskland, hvor den slags er meget udbredt.

Og det er der faktisk intet mystisk ved, fortalte han, for det går ud på at betragte kroppen i sin helhed, for nogle symptomer kan sagtens stamme fra steder i kroppen, som man ikke ville forvente.

Den gang havde den tyske heilpraktiker anbefalet ham et par bestemte kosttilskud, og de problemer, han havde haft med en anstrengt vejrtrækning, havde faktisk fortaget sig i løbet af forbavsende kort tid.

En anden af mine kolleger kunne også fortælle om gode resultater med en form for alternativ behandling, men det var nu noget mere enkelt, for hun havde af sin egen læge fået konstateret, at hun led af jernmangel, og lægen havde så ordineret hende nogle piller for at afhjælpe problemet.

Men hun havde ikke lyst til at æde piller, som hun udtrykte det, så hun var i stedet gået i en specialforretning for at købe noget helsekost med ekstra stort indhold af jern, og det havde også hjulpet.

Det bedste, hun havd egjort i den holistiske proces var dog, at hun havde investeret i noget professionel coaching. Sammen med den sundere livsstil havde det løftet hende helt enormt. Det var i øvrigt Niels Højer, hun brugte: https://www.nielshøjer.dk/