Det kan være et svært spørgsmål dag efter dag. Min ældste søn spørger mig tit om det om morgenen, og jeg ved tit ikke, hvad jeg skal svare ham. Ikke fordi der er noget i vejen med hans spørgsmål, men det er morgenen, og jeg har alt mulig andet i hovedet som at få alle ud af døren, madpakker og så videre. Jeg tænker over, at det er sjovt, at han allerede nu glæder sig til aftensmaden, hvor morgenmaden netop er indtaget.

Senere på dagen spørger en af mine kolleger mig ”Hvad skal I have at spise i aften?” Jeg tænker, det er da sjovt, som der er interesse for det . Min kollega smiler og forklarer, at hun nu gennem et par uger har spurgt bekendte, venner og familie det samme spørgsmål. Hun er nemlig kørt fast i den daglige trummerum, hvor det tit ender med det samme.

Og skal vi være ærlige, er det også sådan, det går hjemme hos os. Hun har med sine lille spørgeleg fået en hel del inspiration til aftensmåltidet. Dog er der hos mange en tendens til, at det er noget, man beslutter nærmest på vej hjem fra arbejde, og så er det jo tit noget nemt og velkendt, man vælger.

Baseret på dagens oplevelser og særligt interessen fra min ældste søn gik jeg i gang med at researche på, hvordan man kan strikke en madplan til familien sammen.

Jeg fandt det her helt geniale koncept fra Mambeno, hvor du mod en lille betaling får tilsendt madplaner for ugen på e-mail, og så er der oveni købet en indkøbsliste. Der er også taget hensyn til madkasser til børnene i madplanerne – så bliver det da ikke nemmere.

Jeg har nu fulgt systemet i et par uger og er meget glad. Jeg ved nu, hvad jeg skal svare, når jeg får spørgsmålet ”Hvad skal vi have at spise i aften”