Langt det meste af tiden er det et hyggeligt og til dels underholdende job at arbejde i Security ude i lufthavnen, hvor jeg nu har det meste af 14 års anciennitet. Af og til er det noget belastende, når der er sure rejsende, som ikke helt forstår, at vi udfører vores arbejde for passagerernes sikkerheds skyld, og som derfor brokker sig over de mindste detaljer.

De fleste dage er det dog dejligt at gå på arbejde, og det er morsomt at iagttage den udvikling, der er sket i de år, jeg har haft dette arbejde. For eksempel kunne man for mere end 10 år siden regne ret sikkert med, at der var tale om en forretningsrejsende, hvis vedkommende havde en bærbar computer med i sin bagage.

Derefter blev det også ret almindeligt for ferierejsende at medbringe sådan en, men de senere år har det igen ændret sig, for nu er det ikke de bærbare, der dominerer hos folk, der rejser på ferie. Nu er det helt klart en iPad eller en anden tablet, man ser hos de rejsende, der er ude i privat ærinde.

Og vi kan jo se det, for reglerne foreskriver, at den slags elektronik skal ud af håndbagagen og køres gennem scanneren i de bakker, der findes til det formål. Vi i Security kan så more os med at lave vores egne statistikker, og i hvert fald er det tydeligt, at iPhone er den mest populære smartphone blandt de rejsende. Det er efterhånden sjældent at se en gammeldags mobiltelefon.