Min søster, Tanja, har været igennem et længere sygdomsforløb, efter at hele to diskusprolapser i ryggen gennem et par år har begrænset hendes bevægelsesfrihed. Længe ville lægerne ikke operere hende på grund af for stor risiko for at beskadige nogle nerver i ryggen, som i givet fald kunne gøre hende totalt lam.

Men kirurgernes teknologi forbedres jo hele tiden, så for nylig fik hun besked om, at man nu kunne operere hende uden nogen særlig risiko. Det tog hun villigt imod, og operationen forløb også godt. Her bagefter forestår der så et længere forløb med den nødvendige genoptræning af ryggen.

Tanja blev af lægerne rådet til at tage på et rekreations- og genoptræningsophold på et sted, der hedder Montebello på den spanske solkyst. Hun fik også bevilget et to ugers ophold dernede, men det offentlige vil ikke betale for rejsen, og det er noget skidt, for Tanja har ikke ret meget at slå til søren med.

Så min mand og jeg gik i gang med at søge efter nogle billige flybilletter til Malaga, som er den nærmeste større lufthavn i forhold til Montebello. Vi havde lidt fleksibilitet med hensyn til den periode, Tanja skal være dernede, og det hjalp med til at finde en returbillet til et pænt stykke under 2.000 kroner.

Min mand har så foreslået, at vi forærer hende flybilletten, så hun kan bruge sine egne, beskedne midler til lidt lommepenge. Tanja blev så glad, at hun fik tårer i øjnene, og i morgen kører jeg hende så til lufthavnen.