Siden jeg var en ung – eller yngre – mand, har jeg haft én lidenskab, der har overskygget alt andet, kostet mig mange penge, et par kærester og et ufatteligt antal nætter i mit værksted: Tuning af biler! Jeg er bidt af biler, og jeg købte faktisk min første bil allerede, da jeg var 16 år gammel. Jeg brugte så de to år, til jeg kunne få kørekort, til at restaurere den. Tuning er for mig i høj grad at få motoren til at yde maksimalt – båd ei form af hestekræfter men sørme også økonomi og gangkultur.

Tuningsdele køber jeg på nettet

Uanset hvilket bilmærke, jeg arbejder med – enten mine egne biler eller biler for kunder – køber jeg de dele, der er brug for, på nettet hos Qualitec. Det gør jeg af flere årsager:

  • De har nærmest altid de stumper, jeg har brug for
  • De ved, hvad det handler om, og deres rådgivning er second to none
  • Priserne på chiptuning og den slags er yderst attraktive

Ikke mindst det, at jeg kan ringe til Anders, som ejeren hedder, og får virkelig kompetent rådgivning. Det kan jeg sagtens have brug for, selvom jeg har arbejdet med tuning i mange år. Der er jo en konstant udvikling på markedet – og der kommer hele tiden nyt til.

Det hele handler om en chip

Moderne biler er på mange områder markant nemmere at tune, end biler var i gamle dage. Ofte sker størsteparten af en tuning ved at udskifte den computer chip, der styrer forbrænding, tændingstidspunkt og brændstofmængde. Det er det, der kaldes for chiptuning – klik og læs mere om chiptuning her.

Du kan i øvrigt læse mere om love og regler i forbindelse med chiptuning ved at besøge Bygge- og Trafikstyrelsen her.

Gode instrumenter er selvfølgelig også vigtige, når du har tunet din bil – det er altid en god ide at holde øje med både olietryk og olietemperaturen – især hvis der er tunet virkelig hårdt.

Har du chiptunet din bil?