Er du klar over, hvorfor det er vigtigt, at du får undervognsbehandlet din bil? Ja, det er rigtigt, at den skal beskyttes imod rust. Men nu er rustbeskyttelse af biler jo ikke den eneste grund til, at vi får bilerne undervognsbehandlet. Selvfølgelig er beskyttelse imod rust, den primære grund. Men andre faktorer spiller også ind: En rustbeskyttelse af bilen vil betyde, at du forlænger bilens levetid. Og er du til veteranbiler, så er det vejen at gå: Køb en ny bil, og pas godt på den. Få de årlige, små tjeks lavet, og sørg for, at den får Tectyl jævnligt. Sådan ca. hvert tredje eller fjerde år skulle være passende. Det kommer lidt an på, hvad det er for et middel, der er blevet brugt til undervognsbehandlingen.

Bedste middel?

Der er nogle bilejere, der er ligeglade med, hvilke midler der anvendes, når bilen skal rustbeskyttes. Andre er bestemt ikke ligeglade. Her i de sidste år kan vi da også konstatere, at mange bilejere er blevet meget mere miljøbevidste. Skiftet fra benzin og dieseldrevne biler til elektriske biler er begyndt at tage fart. Nogle har valgt mellemvejen og har købt en hybridbil. Men efterhånden som teknologien udvikler sig, så er der flere og flere bilister, der vælger at købe en elbil. Elbiler skal dog også til undervognsbehandling. Det er der ikke nogen tvivl om. De kører på de samme veje, som alle andre biler – og der bliver saltet på dem, når det er koldt, og der dermed er fare for isdannelse på vejene. Elbilerne er ikke anderledes på det punkt.

Alle biler ruster

Og som for alle andre biler, så er det fornuftigt, hvis du som ejer af en elbil sørger for, at den ret hurtigt kommer til undervognsbehandling. Om det bliver en undervognsbehandling på Fyn eller på Sjælland, er ret ligegyldigt. Kravet fra bilisterne er det samme: Bilen skal kunne holde i lang tid. Og den skal helst behandles med miljøvenlige midler. At elbiler stadigvæk producerer en del CO2‐udslip, fordi den energi (strøm) de har brug for stadigvæk – for størstedelens vedkommende – produceres af fossile brændstoffer, forsøger de kloge så, at rette op på, så vi kan få produceret tilstrækkeligt med energi af bæredygtige kilder – hurtigst muligt.

Beskyttelse af en investering

Kravet om, at bilen skal holde længe, hænger også sammen med et andet krav: Bilen må helst ikke tabe i værdi, så ved at rustbeskytte bilen, sørger vi indirekte for, at den bevarer sin værdi. Det er altid nemmere at sælge en bil, der er i god stand, end det er at sælge en bil, der er blevet mishandlet – eller forsømt. Det er da soleklart, ikke? Ok, du påtænker måske ikke at sælge din nye elbil lige nu. Men ved du, hvad? Der er faktisk ret mange mennesker, der køber en ny bil, fordi de har set et billede af den – en eller anden reklame, der tiltaler dem. De køber bilen, fordi de har forelsket sig i den. Men efter ret kort tid finder de ud af, at den bil, de købte, ikke er den rigtige til dem. Den er måske for lille til at hele familien kan sidde komfortabelt i den.