Nu bringer vi jo af og til lidt indspark om marketing her på trekommuner.dk, og dette indlæg er så et af den slags. Forleden sad jeg og søgte lidt rundt på Amino, der jo er en stor og kendt iværksætterportal, der er drevet af Martin Thorborg i øvrigt. Jeg faldt ved et tilfælde over profilen for ViaBill A/S der inde. Og det er så den, jeg vil tage afsæt i med dette indspark.

Udfyld det hele

ViaBill er jo en meget kendt virksomhed, der i den grad henvender sig til iværksættere (blandt andet) og til webshopejere (se denne artikel). Derfor er Amino et oplagt sted at markedsføre sig – og derfor undrer det os, at deres profil på Amino slet ikke er udfyldt.

For eksempel er der intet beskrevet under “Produkter og services” om, hvad ViaBill leverer til verden:

2015-11-10_10-58-20

Nå… Men en innovativ virksomhed som ViaBill må jo have et hav af nyheder at dele med læserne, så vi klikker ind under “Nyheder”:

2015-11-10_10-59-37

Absolut intet!

Udnyt dine online muligheder

Nu er dette på ingen måde skrevet for at hænge ViaBill ud – de er en overmåde seriøs og professionel virksomhed – det er blot for eksemplets skyld, vi tager dem med her.

Hvis du har et firma, du gerne vil promovere, er det en rigtig god ide at udnytte de muligheder, som hjemmesider som for eksempel Amino tilbyder – og det gøres altså ved at få skrevet masser af godt indhold i profilen. Hvorfor? Af to årsager:

  1. Det sælger virksomhedens brand bedre – og faktisk ser det lidt “ligegyldigt” ud, når der intet eller meget lidt er udfyldt
  2. Det har betydning for synlighed i søgemaskiner, og det er en god forsikring i relation til reputation management for eksempel

På samme vis er det ganske vigtigt at sikre sit navn på medier som Twitter, Facebook, Google Plus, Instagram m.fl. Der er også det efterhånden helt døde Ello – men sitet er stadig i luften, hvorfor det er en god ide at sikre sit navn der også.