Vi har haft indbrud. Efter en dejlig aften, hvor vi var ude at spise, kom vi hjem og fandt hele huset endevendt. Skabe og skuffer var tømt, alt lå hulter til bulter. Tyvene havde taget nogle af mine smykker, en del kontanter, og selvfølgelig vores tablets og computere.
Heldigvis dækker forsikringsselskabet skaderne, der er sket.

Forfærdelig oplevelse

Men det økonomiske er ikke problemet. Indbruddet har gjort, at vi er meget utrygge. Det er svært at falde i søvn og få en god nats søvn. Vi får begge to professionel hjælp til at komme over den angst, som indbruddet har sat i os. Det er ikke sjovt. Det kan jeg godt fortælle dig. Det er rent ud sagt modbydeligt, at man ender med ikke at kunne sove og derfor ikke kunne passe sit job ordentligt på grund af manglende søvn.

Privatalarm

Vores terapeut har foreslået, at vi får sat en privatalarm op. Vi har talt meget om det. Skaden er sket, så hvorfor skulle vi egentlig få sådan én? Det er rigtigt, at skaden er sket, men hvis du fx har ondt i hovedet, så har du ikke noget imod at tage noget smertestillende, indtil hovedpinen er væk. Her taler vi om, at I ikke kan sove, så hvorfor forsøger vi ikke at bruge et smertestillende middel, indtil vi kan arbejde mere effektivt med angsten? I jeres tilfælde er midlet en privatalarm. Hvis den kan hjælpe jer til at sove bedre, så er vi nået et godt skridt i den rigtige retning.
Terapeuten forklarede, at hun ikke er meget for at give os medicin, beroligende midler. Så forslaget med en privatalarm er den logiske tanke. Smertestillende midler mod hovedpine kurerer ikke årsagen til den. De lindrer, og bagefter kan du gøre noget ved muskelspændingerne, eller hvad det nu er, der er årsagen til hovedpinen. Det er den tankegang, som ligger til grund for mit forslag til jer om at sætte en privatalarm op. Kunne I overveje at prøve det?

Vi overvejede, og vi blev enige om, at vi godt kunne prøve at sætte privatalarmer op i vores hjem. Vi fik dem installeret, så vi kan slå dem til i rum, hvor vi ikke kommer ofte, og vi kan slå dem til overalt i huset, når vi ikke er hjemme. Vi får besked via SMS, hvis noget ikke er, som det skal være.
Til at begynde med var det svært at lære at slå alarmen til og fra, så vi havde nogle episoder med opkald fra vagtcentralen, men efterhånden lærte vi at håndtere alarmen. Det gode er at glemmer vi at slå den til, eller fra, så kan det gøres via telefonen.
Det bedste er dog, at vi faktisk er godt på vej til at få en god nattesøvn igen. Man siger, at tiden læger alle sår. Men jeg vil give terapeuten ret: Er der grund til ikke at bruge et hjælpemiddel, så sårhelingen ikke tager så lang tid?
I vores tilfælde har privatalarmen været med til at få os over chokket, som indbruddet medførte. Vi blev kastet i en følelsesmæssig krise, men fik hjælp. Privatalarmen skal dog blive hos os.