Endelig er dagen kommet. Jeg skal til bryllup i dag, og jeg skal have pakket gaven, jeg har lavet til brudeparret fint ind. Jeg har rejst langt for at komme hertil, og tænkte, at jeg bare lige skulle nå ned og finde noget fint gavepapir til gaven, jeg har medbragt. Så skal den bare pakkes fint ind, og jeg er klar til at fejre brudeparret.

Tog en chance

Men det var vist en chance, jeg tog. Jeg kender ikke byen, hvor de holder brylluppet, så jeg ved heller ikke, hvor jeg finder en boghandler eller en forretning med kontorartikler, som også har gavepapir. Og jeg vil da gerne have noget pænt papir. Ikke noget af det der storblomstrede, som jeg tit ser, og som jeg synes, er så grimt.

Da jeg spurgte inde i hotellets reception, hvor gågaden ligger, og om de mon kunne anbefale en god butik med kontorartikler, kiggede de på mig med store, runde øjne. Jeg forklarede dem, at jeg har brug for noget gavepapir. Ok, de lo lidt og nævnte en boghandel lige rundt om hjørnet. Men han er lidt dyr, fik jeg at vide. Det er ok.

Alt til gaveindpakning

Jeg gik derhen og fandt deres sektion med gavepapir og gavebånd. Det havde jeg jo ikke tænkt på, men fint. Hvis de har noget papir og bånd, der passer sammen, så vil det være helt ok. Jeg kigger på rullerne af gavepapir, de har stående i sådan et stativ. Storblomstret og i rødbrune farver. Nej, nej, nej. Det er jo lige præcist, den slags papir, jeg ikke vil bruge. Ikke tale om. Der begynder at gå lidt panik i mig. Vielsen er om to timer, og jeg vil gerne nå et bad og blive klædt om i ro og mag inden. Så hvis jeg skal på jagt efter gavepapir i en ukendt by så får jeg travlt. Jeg skal jo også nå at pakke gaven ind.
Jeg kigger videre. Men nej, de har intet pænt gavepapir. De har noget flot gavebånd. I flere forskellige farver. Hvad gør jeg? Jeg vender mig om og skaber mig et overblik over forretningen. De har en afdeling, hvor de har blokke og blyanter. Jeg går derhen. Måske er jeg heldig. Det hænder, at de ikke har alt samlet på ét sted i den her slags butikker. Og ja, jeg er superheldig. De har en sektion med nogle smalle hylder, hvorpå der ligger forskelligt pap og papir. Silkepapir og glanspapir, bl.a. Det kan bruges. Og jeg kan nøjes med at købe ganske få ark. Jeg behøver ikke at købe en hel rulle gavepapir. Jeg finder et stykke silkepapir i en flot, blå farve. Tilbage til gavebåndene, og finder, en lille rulle, der matcher papiret. Husker at købe en rulle tape og et lykønskningskort, og så er det ellers med at komme tilbage og få pakket gave ind i det alternative gavepapir.
Nu er silkepapir skrøbeligt, men jeg får bakset en fin, lille pakke sammen. Skriver kortet med hjertelige lykønskninger, og husker at lægge det hele i min lille taske.