Det kan være dyrt at købe hest eller hund, og derfor kan du låne penge til. Ikke alene kan en hest koste så meget som 100.000 kroner, og en hund kan også koste mange penge. Man skal også bruge en masse penge på hesteudstyr og hundeudstyr. Du har brug for en sadel, et dæk og en masse andre ting til din hest.

Heldigvis har du mulighed for at låne en del af pengene på internettet, hvor du kan låne op til 400000 kr. uden sikkerhed. Det betyder i praksis, at man fra nu af kan optage og ansøge om et lån. Du skal bare udfylde låneformularen på bankens hjemmeside.

Når dette er sendt, vil banken så hurtigt som muligt vende tilbage med et svar på, om man kan låne pengene eller ej. Hvis du får en licens, vil banken sørge for at overføre pengene til din konto så hurtigt som muligt. Det bliver ikke enklere end det. Det bliver ikke et hurtigt lån til hest eller hund, på trods af Ribers kreditoplysninger.

RKI lån

De vil snart opdage, at det bliver meget vanskeligt at låne penge, når de er registreret i Ribers kreditoplysninger. Næsten ingen banker vil låne dig penge, når du bliver stemplet som en dårlig betaler. Du har bare gæld eller regninger, som du skulle have betalt tilbage.

Det er derfor, du er registreret til RKI, som er en rekord af dårlige betalere. I praksis betyder det, at man praktisk talt ikke kan låne penge. Derfor må du ikke håbe for meget på at få lov til at låne penge, hvis du stemples og registreres som en dårlig betaler i Ribers kreditoplysninger. Du må finde på noget andet.

Flere og flere danskere optager et forbrugslån online. Enten tager de et usikret forbrugslån, kaldet et rentelån, eller også tager de et af de andre lån, såsom minilån: Weekend-lån.dk, SMS-lån, mikrolån, hurtige lån og mere. Lånene er stort set de samme.

Hurtig udbetaling

Et lån, hvor man hurtigt og let kan få udbetaling over Internettet. Desuden er det et forbrugslån, hvor man ikke stiller sikkerhed, og hvor man kan bruge pengene til det, man ønsker. Hvis man f.eks. drømmer om at bruge 8.000 kroner på en ny computer, kan man få det finansieret med et sådant lån.

Måske har du brug for pengene til noget andet. Det kan du godt, for det er dig, der har magten over pengene. Du kan bruge pengene til det, du vil. Mange leder efter et lån, mens de er registreret i RKI – Ribers kreditoplysninger. De håber og håber, at de kan finde et lån at låne. De fleste låner bare ikke penge ud til folk, der ikke har kunnet betale deres regninger til tiden, og som har gæld til mange andre kreditorer.

Udenom banken

Bankerne spørger sig selv, hvorfor disse mennesker skal kunne tilbagebetale lånet. Desuden er det et lån, hvor man ikke stiller sikkerhed. Hvis de altså ikke kan tilbagebetale lånet, kan banken ikke gøre krav på deres ejendom som kompensation for ikke at betale deres gæld.

Det betyder, at långiveren ikke har nogen garanti for at få sine penge tilbage. Hvis du samtidig er registreret som en dårlig betaler, giver det mening, hvorfor banken ikke tør låne penge ud. Det er simpelthen for stor en risiko at løbe.