Som blikkenslager kommer man ud til mange hjem, hvor problemet med en stoppet vask eller et blandingsbatteri, der ikke virker ordentligt, kunne være løst af beboerne selv. Jeg ser ofte den helt klassiske med, at vandhanens filter er helt tilkalket, fordi vi har hårdt vand her i landet. Det nemmeste er at skrue det af og lægge det i lidt eddike, så kalken falder af. Derefter skylle filteret, så lugten af eddike forsvinder og skrue det på hanen igen. Den er så typisk, at jeg faktisk spørger folk, når de ringer med et problem af den slags, om de har forsøgt det. Tit er svaret nej, så jeg beder dem om at prøve og ringe mig op igen, hvis det ikke virker. På den måde sparer jeg tid, så jeg kan koncentrere mig om større og sjovere opgaver. Der sker nemlig 2 ud af 3 gange det, at de ikke ringer op igen. Det er mindst 2 timer, jeg har sparet. (Inklusive kørsel osv). Og de har sparet en timeløn til mig.

GROHE er genialt

Men der er nogle kunder, som bare insisterer. Her forleden var det en kvinde, som havde problemer med håndbruseren. Der kom ikke vand, så hun kunne ikke tage bad. Hun insisterede på, at jeg kom med det samme og købte et Grohe armatur, som fungerer, så brusebadet kunne sikres. Nu ved jeg ikke, hvorfra hun havde fundet ud af, at Grohe armaturer er rigtigt gode. Men hun insisterede altså på det. Så jeg gik i byen, købte Grohe armaturet og kørte hen til adressen, hun havde givet mig.

Køb GROHE online

I Danmark er der kun ét rigtigt sted at købe GROHE: https://www.elvvs.dk/c/grohe-6252/

Op på 4. sal og banke på døren. Hun lukkede mig ind, og jeg kunne se, at hun allerede havde et blandingsbatteri fra Grohe i køkkenet. Aha, det er derfor. Hun kender til dem i forvejen. Hun viser mig den håndbruser, der ikke fungerer. Det er et gammelt bruserhoved, så jeg tænker, at det nok bare er kalk, som skal fjernes. Jeg skruer det af og beder hende om noget eddike. Lægger bruserhovedet i skålen og venter i nogle minutter. Ja, den var god nok. Tilkalket bruserhoved. Ingen grund til at skifte det ud med et nyt.

Jeg forklarer kvinden, at alt er ok og beder hende om at betale mig. Hun skal ikke betale for bruserhovedet, jeg har købt på vejen herover. Jamen, du har haft en udgift til det, siger hun. Ja, det har jeg, men det er ok. Grohe armaturer har jeg tit brug for, så der er nok en anden kunde, som vil få brug for det. Det skal du ikke tænke på.

Hun betaler mig, er glad for, at bruseren fungerer igen. På vej ned ad trappen kan jeg høre hendes badeopera. Ikke smukt, men dog alligevel dejligt at vide, at hun nu er glad. Og ren!

Jeg føler mig lidt som en helt, mens jeg tænder bilen og kører hen til næste kunde. Det bliver en mere udfordrende opgave, fordi det er nyrenoveret lejlighed, hvor nye blandingsbatterier og andre armaturer skal sættes op. Her er valget også faldet på Grohes armaturer.