Det er ikke så få forskellige emner, der kommer på bordet, når jeg dagligt mødes til frokost med tre af mine kolleger i firmaets kantine, men som oftest er det ganske almindelig ting omkring husholdningen, vi kommer til at snakke om. På den måde får vi også udvekslet gode råd og tips, og det er ikke så få praktiske ting, jeg har lært af de tre andre piger.

For nogle uger siden fortalte Anne Grethe, at hun lige havde købt nogle nye håndklæder til deres badeværelse, fordi de gamle efterhånden var ved at være så slidte, at de begyndte at flosse i kanten. Hun fortalte så, at damen i forretningen med boligtilbehør, hvor hun havde handlet, havde nævnt for Anne Grethe, at hun burde vaske dem, uden at der var andet tøj i vaskemaskinen, inden de blev taget i brug. Man kan nemlig aldrig garantere, at der ikke er noget overskudsfarve i sådan nogle frottehåndklæder, selv om det er håndklæder af den bedste kvalitet.

Det kunne jeg da kun give Anne Grethe ret i, for jeg vasker også altid nye håndklæder separat, så farven ikke smitter af på andet tøj – medmindre selvfølgelig, at der er tale om hvide håndklæder.

Merete fortalte så, at de hjemme hos hende kun har tyrkiske håndklæder, og de behøver faktisk ikke blive vasket separat, for dem er der aldrig overskudsfarve i.

Sagen er, fortalte Merete, at de tyrkiske håndklæder er vævet af garn, der på forhånd er indfarvet, og så er der ikke tale om nogen afsmitning. Du skulle altså tage at besøge hjemmesiden for Viil Design: http://www.viil-design.dk/