For mange mennesker er det at leve i udlandet i en periode en uopnåelig drøm. At arbejde som au pair kan være en god måde at prøve det af på, og det bliver lige pludselig mere opnåeligt.

Dine pligter vil være børnepasning og lettere husholdningsopgaver og lettere madlavning og så selvfølgelig lære de børn, du passer, dit sprog.

Au pair er fransk og betyder oversat, at du er én af familen på lige vilkår. Du hjælper med opgaver i huset og børnepasning og får selvfølgelig løn og også kost og logi og en enestående mulighed for at leve i udlandet. Det er vigtigt, at I på begge sider får afstemt forventninger til opgaver m.m. Der kan også være kæledyr, der skal passes, samt at hente og bringe børn fra skole. Der findes mange sites, der binder familier og au pair sammen, og her har begge skrevet deres forventinger til hinanden, så det er et godt sted at starte. Au pair kan også komme som anbefaling fra andre familier, og er du så heldig, har du allerede en god validering der.

De fleste au pairs forventes at arbejde 25-30 timer ugentlig, men det kan variere fra land til land og fra område til område. En typisk au pair dag vil være at stå op med børnene, gøre dem klar til skole med morgenmad og blive klædt på osv. og køre dem i skole. Du har så typisk dagen fri og forventes igen at arbejde fra om eftermiddagen med at hente dem fra skole, hjælpe med lektier og selvfølgelig lære dem dit sprog. Hvis du fx er fransk au pair er det jo en enestående mulighed for din au pair familie at lære fransk.

Der er ingen krav til en au pair som sådan. Det er natuligvis en fordel, hvis du har erfaring med børnepasning. Har du gode referencer inden for børnepasning, vil det naturligvis gøre det nemmere at finde en familie. Er dit modersmål engelsk, fransk eller tysk har du allerede der en fordel, da det er de sprog mange efterspørger.

Så få oprettet en profil på nettet og sikre dig, at du har de søgeord, der er vigtige i din profil – det kan fx være au pair Frankrig eller fransk au pair.