Der kommer mere og mere fokus på, at visse hundefodermærker indeholder konserveringsmidler og syntetiske kemikalier. Disse udgør en betydelig sundhedsrisiko og kan have en negativ indflydelse på den generelle trivsel hos din hund.

De fleste er jo allerede bevidste om, hvordan en sund og naturlig kost har indflydelse på din sundhed og endda kan kurere sygdomme. Det samme gælder naturligvis for din hund.

Desværre for vores firbenede venner er deres foder som oftest overbehandlet, lavet af biprodukter og kemisk ændrede fødevarer, der ikke på nogen måde ligner hverken kød eller grøntsager. Dit kæledyr sætter ikke spørgsmålstegn ved det, de spiser – så det er dit ansvar!

Et godt sted at købe hundefoder: http://www.gilpa.dk/

Mens mennesker varierer, hvad de spiser fra måltid til måltid giver de fleste kæledyrsejere deres kæledyr det samme at spise ved hvert måltid dag efter dag. Raske mennesker kan af og til tage en beslutning om at spise stærk forarbejdede fødevarer eller fødevarer af dårlig kvalitet, hvor det ikke er et problem for deres generelle sundhed fordi de generelt får så mange forskellige ingredienser i deres kost.

Desværre er det sådan, at hvis et kæledyr bliver fodret med en dårlig kvalitet kost er de jo udsat for de ingredienser, kemikalier og tilsætningsstoffer hver eneste dag! Derfor ser vi, at kæledyr i stigende grad oplever en højere forekomst af hormonelle forstyrrelser, kræft og andre sygdomstilstande. Det rejser så selvfølgelig spørgsmålet om, hvorvidt kvaliteten af næringsstofferne eller manglen på det spiler ind? Hvad siger du?

Hvad kan du så gøre? Heldigvis er der nu så stort fokus på kvalitetshundefoder, og de fleste mennesker er bevidste om, hvor vigtigt kvalitetshundemad er. Der findes heldigvis rigtig mange producenter, der producerer højkvalitetshundemad i dag. Snak med dine hundevenner, og snak med din lokale forhandler af hundemad. Forskellige racer hunde kræver også forskelligt mad afhængig af alder, aktivitetsniveau, måske sygdomme osv. Der er også rigtig meget information at hente online.

Læs også på produktet om, hvad det indeholder. Ingredienserne er oftest opført efter vægt i faldende rækkefølge. Det betyder, at de første 5-7 ingredienser bør være de vigtigste. Disse bør være forskelligt kød og grøntsager, for at din hund får den rigtige ernæring. Undgår produkter, der lister biprodukter – så som fjerkræbiprodukt osv.